«Chrööpfelimee»

Mintgamai la dumengia suenter la mesemna da la tschendra van numerusas gruppas da chantaduras e da chantadurs tranter las sis la saira e mesanotg tras il center da la citad da Zug per dar ina matinada als pèrs d'amur che han fatg spusalizi u ch'èn gist sa maridads. Lur chant vegn recumpensà cun in chanaster che vegn laschà giu da la stiva vi d'ina sua e che cuntegna strizlas e vin. La surdada dal regal conferman las chantaduras ed ils chantadurs cun ina chanzun speziala, cun il «Chrööpfelimee-Lied», che vegn intunada mintgamai a la fin. Gia il 19avel tschientaner era quest usit in punct fix dal chalender d'usits da la citad. La segunda mesadad dal 20avel tschientaner hai dà midadas pli grondas. Autras gruppas sco enfin ussa han surpiglià la tgira da quest usit ed han renovà la moda e maniera d'al celebrar.

Chrööpfelimee (PDF, 427 kB, 04.06.2018)Ausführliche Beschreibung

Urspeter Schelbert: Feste und Feiern im Kanton Zug. In: Zuger Neujahrsblatt 1996, p. 22-30