Revista genevrina (Revue genevoise)

La Revue è il num d’in spectacul umoristic e satiric annual che beffegia, en furma da chanzuns e scenettas, las flaivlezzas da la vita politica genevrina (però er naziunala ed internaziunala) e commentescha en moda sgiamanta las mancanzas umanas e da la societad en general. La Revue tematisescha las preoccupaziuns actualas da las Genevrinas e dals Genevrins en moda insolenta e divertenta. Ina gruppa da cumediantas e cumediants, da musicistas e musicists e da sautunzas e sautunzs la preparan mintg’onn sut l’egida d’in u da plirs reschissurs umoristics ch’èn en general auturs da texts. La Revue exista dapi l’onn 1892 ed attira mintg’atun millis d’aspectaturs ch’apprezieschan da pudair far beffas dals politichers locals, naziunals e schizunt internaziunals. La Revista genevrina vegn actualmain subvenziunada dal Departament da cultura e da sport da la citad da Genevra sco er da plirs partenaris privats. I existivan u vegnan creadas occasiunalmain anc autras «Revues» che sa basan sin il medem model sco per exempel la «Revue de l’Ordre des avocats» u la «Revue des députés».

Willy Aeschlimann : Revues genevoises. In : Almanach du Vieux Genève. Genève, 1933, p. 32-39

Willy Aeschlimann : Revues genevoises. In : Almanach du Vieux Genève. Genève, 1934, p. 30-34

Willy Aeschlimann : La chanson populaire. In : Almanach du Vieux Genève. Genève, 1939, p. 18-21

Willy Aeschlimann : Les revues genevoises. In : Almanach du Vieux Genève. Genève, 1959, p. 27-31

Bernard Houssiau, Robert Rudin : « De bleu !, de bleu ! » - les cinquante ans sur scène de Jo-Johnny. Yens sur Morges, 1993

Bernard Lescaze : La Revue a 100 ans ! In : La Revue 1896-1996. Genève, 1996, p. 25-32

Juliane Bourgeois : 100 ans de revues genevoises. L'histoire et les histoires de la Revue genevoise de sa création à nos jours. Ed. Département des affaires culturelles de la Ville de Genève. Genève, 2000

André Klopmann : Mon dictionnaire de Genève, de A comme Ador à Z comme Zep. Genève, 2011, p. 117-119

Links

Association des amis de la Revue genevoise