Vogel Gryff

Il «Vogel Gryff» è l'occurrenza la pli impurtanta en il quartier da Kleinbasel e cumenza cun il gir da l'um selvadi sin ina puntera giu per il Rain. Tamburs sin la puntera sunan il marsch «Rhy Ab» e chanuniers sajettan culps da murters. Il «Vogel Gryff» ed il liun beneventan l'um selvadi a la riva. Cuminaivlamain passan e sautan els tras Kleinbasel, accumpagnads da numerus aspectaturs da la citad e dals conturns. Ils pass dals sauts emprendan ils mascrads da lur antecessurs, e quai senza instrucziuns en scrit. Las notas dals marschs tradiziunals dals tamburs èn percunter transmessas e vegnan preschentadas mintga onn senza midadas. Ultra dal tschaiver è il «Vogel Gryff» l'occurrenza la pli impurtanta da la citad da Basilea che resplenda sur ils cunfins da la citad.

Vogel Gryff (PDF, 442 kB, 30.05.2018)Ausführliche Beschreibung

Franz Egger: Zünfte und Gesellschaften in Basel. Basel, 2005

Eduard Fritz Knuchel: Die Umzüge der Klein-Basler Ehrenzeichen. Ihr Ursprung und ihre Bedeutung. Basel, 1914

Eugen A. Meier: Vogel Gryff. Geschichte und Brauchtum der Drei Ehrengesellschaften Kleinbasels. Basel, 1986

Drei Ehrengesellschaften Kleinbasels