Chors ed orchesters glarunais

En il chantun Glaruna è s'etablida ils ultims dus tschientaners ina ritga tradiziun musicala cun ina pluna da chors e d'orchesters. Quels vivan dal grond interess per la musica da la populaziun e sa deditgan a tut il repertori da la musica populara e da flad sur la musica classica fin al gospel ed al pop. Mintga uniun musicala per sasez n'è betg per forza insatge excepziunal; sch'ins considerescha però la cuntrada alpina dal chantun e ses caracter industrial da pli baud èn la quantitad ed oravant tut l'auta qualitad da la purschida musicala indigena pli che remartgablas. Numerus dirigents, cumponists e magisters da musica che derivan da famiglias indigenas da musicists han caracterisà la vita culturala dal chantun Glaruna.

Documents sonors

Sabine Krieg e la gruppa da citras da la part sut dal chantun Glaruna: il «Roselischottisch», settember 2011

Sabine Krieg e la gruppa da citras da la part sut dal chantun Glaruna: «Dr alt Chirezer», settember 2011

Publicaziuns

Christine Böckelmann, Daniel Brunner, Hans Bupbacher: 25 Jahre Glarner Musikschule. Eine musikalisch-historische Spurensuche. Glarus 1996

Jakob Brauchli-Feusi, Gret Graber: Glarner Kammerchor 1881 - 2006. Eine 125-jährige Chorgeschichte. Glarus 2006

Marco Comiotto: Franz und Rösli Spiess und die Musik- und Orchesterschule Glarus. Von der Kunst, zu begeistern. Chur 2001

Evangelischer Kirchenchor Glarus-Riedern (Ed.): 300 Jahre Choralsänger-Gesellschaft Glarus. Glarus 2002

Hans Fäh, Niklaus Meyer: 40 Jahre Glarner Madrigalchor. Glarus 2009

Gesellschaft der Musikfreunde Braunwald (Ed.): 75 Jahre jung. Musikwoche Braunwald. Glarus 2010

Glarner Kammerorchester (Ed.): 30 Jahre Glarner Kammerorchester. Beiträge aus Geschichte und Gegenwart. Glarus 2006

Gottfried Heer: Zur Geschichte des evangelischen Kirchengesangs im Kanton Glarus. In: Glarner Nachrichten. Glarus 1895/1896

Jakob Strebi et al.: Jakob Kobelt. Glarus 1989

Glarner Kantonal Gesangverein