Cultura da tecno da Turitg

La cultura da tecno è ina cultura da giuventetgna cun il stil da musica tecno sco part centrala. Tecno è ina fusiun da plirs stils da la musica da saut electronica. Turitg tutga tar las citads che han recepì gia baud il tecno. Cur ch'il tecno festivava sia fasa culminanta ils onns 1990, è Turitg daventà ina citad da party impurtanta en l'Europa. Oriundamain eran partys da tecno occurrenzas unicas en tschalers ed en deposits che vegnivan utilisads temporarmain per quest intent. Cun il temp è s'etablida ina scena da club che ha organisà da lura davent regularmain events da tecno. Enturn la musica da tecno è sa sviluppada in'atgna scena. En il center da la scena da tecno stat il DJ che metta si musica en il club, e betg – sco tar autras scenas da musica – bands, chantadurs e concerts. A Turitg è la scena da club fitg variada. Ultra da quai caracterisescha la Street Parade annualmain la cultura da tecno da Turitg. Ella è vegnida permessa l'emprima giada l'onn 1992 sco «demonstraziun per charezza, pasch, libertad, generusadad e toleranza» ed attira mintgamai var 1 milliun visitadras e visitaders.

Philip Anz, Patrick Walder (Ed.): techno. Zürich, 1995 (1. Auflage)

Hanna Stoll: Die Puppenspielerin des Techno. In: NZZ online, 25.08.2015 (https://www.nzz.ch/zuerich/ein-leben-zwischen-stardjs-street-parade-und-weihnachts-eseln-1.18601254)

Jan Hudec, Florian Schoop: Dunkel, Rauchig, illegal. In: NZZ online, 25.08.2015 (https://www.nzz.ch/zuerich/stadt-zuerich/dunkel-rauchig-illegal-1.18602419)

Gabi Muri: Aufbruch ins Wunderland? Ethnographische Recherchen in Zürcher Technoszenen 1988-1998 (Zürcher Beiträge zur Alltagskultur, Band 8). Zürich, 1996.

André Müller, Fabian Baumgartner, Lucien Scherrer, Florian Schoop: Raver, nackte Haut und viel Chemie. In: NZZ online, 11.08.2017 (https://www.nzz.ch/zuerich/zuercher-street-paraderaver-nackte-haut-und-viel-chemie-ld.1310172)

Jan Hudec, Fabian Baumgartner: 7 Fakten zur grössten Technoparty der Welt. In: NZZ online, 11.08.2017 (https://www.nzz.ch/zuerich/aktuell/zuercher-street-parade-7-antworten-zur-groessten-technoparty-der-welt-ld.110630)

Lina Giusto: Bumm, bumm, bumm - Techno ist jetzt offiziell ein Kulturgut. In: Limmattaler Zeitung, 1. Juli 2017 (https://www.limmattalerzeitung.ch/limmattal/zuerich/bummbumm-bumm-techno-ist-jetzt-offiziell-ein-kulturgut-131480265)

Verein Street Parade Zürich
Shilhallenstrasse 19