Cumin da Glaruna

Mintga emprima dumengia da matg sa radunan - sche l'aura permetta - las votantas ed ils votants da Glaruna en il rintg da la chapitala. La plazza en il center dal lieu, ch'è circumdada d'ina saiv e ch'è uschiglio in parcadi, è ussa la tribuna politica dal chantun alpin. Almain dapi l'onn 1387 è il cumin il coc da la vita publica dal chantun. Al cumin da Glaruna vegn decidì davart leschas ed i vegnan elegids derschaders. Las burgaisas ed ils burgais pon s'exprimer davart las fatschentas e davart il pe da taglia. Els han il dretg da proponer midadas al lieu, e davart questas propostas vegni decidì immediatamain en ina votaziun averta.

Jürg Davatz: Die Landsgemeinde des Kantons Glarus. Geschichte und Gegenwart. Glarus, 2001

Verena Speich, Jürg Davatz: «Hoochvertruuti, liebi Mitlandlüüt...»: Der Kanton Glarus und seine Landsgemeinde (Dokumentarfilm). Küsnacht, 2001

Staatskanzlei des Kantons Glarus